søndag den 11. august 2013

B#4 - MAD og sjove shopsMmmm... Berlin og god mad er bare to ting der hænger rigtig godt sammen. Og så er det oftest en del billigere end herhjemme, yay! Flere steder er råvarerne økologiske. Jeg er virkelig vild med de mange skæve caféer og restauranter der ligger rundt omkring i byen. Her om sommeren har mange af dem også hyggelige siddepladser på fortovet eller i gårdhaver og gerne mixet op med store bløde puder, blomster, grønne buske og træer, kulørte lyskæder og kitschet inventar lige fra farvede klapstole til veloursofaer - lige mig Ü
Vi kom bl.a. forbi Blumencafé på Schönhauser Allee (Prenzlauer Berg), som er halv café, halv blomsterbutik inkl. to spillevende papegøjer. Jordbærmilkshaken her kan virkelig anbefales, mums!
Et sted vi også havde læst en del om, og som vi måtte prøve var vietnamesiske Monsieur Vuong (Spandauer Vorstadt). Der er altid proppet, opdagede vi, næsten uanset hvilken tid på døgnet man kommer, men maden var også super lækker og billig, og man får meget for pengene. Alle de ansatte suser rundt med en t-shirt påtrykt en ung, glad, muskuløs Monsieur Vuong, som man også selv kan erhverve sig, haha. Min mand var ret hup på at få en med hjem...
Chokobombe og salt-karamel-is med peanuts og popcorn (virkelig mums kombination, omend det lyder en smule vammelt) og en lille forbi-susende hilsen i tv-tårnets drejende restaurant.


 SHOPS

legekøkkener til børn lavet af store olivendåser
ringbind omkonverteret til tasker
alternativ vinyl-toiletrulle-holder
super cool spejl
 Denne recycle butik på Kastanien Allee er et helt lille museum over hvordan diverse ting kan genbruges på en sjov måde - og så kan det købes med hjem. Vi købte dog ikke noget, men sikken inspiration!
Tukadu på Rosenthaler strasse. Ren slikbutik af perler og finurligt smykketilbehør.
Funky dukker og en SÅ fin stol som jeg godt liiige kunne have tænkt mig at putte i kufferten (også Kastanien Allee)

Se evt. her for en rigtig fin guide til Berlin i forhold til mad og butikker

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...