onsdag den 21. marts 2012

Hæklet hue
I fredags tog min bror til Nuuk for at arbejde i 14 dage. Til turen havde han spurgt om jeg ville hækle ham en hue, der kunne holde ørerne varme i minusgraderne. Han ville gerne, at den var lidt stor i det, havde noget neonorange i sig og var lidt "street". Derudover skulle den passe til hans snowboard-jakke. Det kom der ovenstående ud af. Den blev rigtig blød (er hæklet i rent maskinvaskbart uld) og jeg er lidt glad for, at det lykkedes mig at hækle en hue, det har jeg aldrig gjort før.  Mønsteret er mit eget og er bare 60 luftmasker slået op, herefter halvstangmasker i bagerste maskeled (første og sidste halvstangmaske i hver række hækles i begge maskeled) derudaf indtil det målte 50 cm (han er 60 cm omkring hovedet, men da der er meget stræk i huen, lavede jeg den 10 cm mindre, for at den ikke skulle blive for løs). Til sidst har jeg syet den sammen i toppen. Farverne er koksgrå, lysegrå og neonorange. Beklager at billederne ikke er så gode, men de blev taget kl 06.30 i lufthavnen ;P

Han blev heldigvis rigtig glad for den. Håber den holder ham varm Ü


11 kommentarer:

 1. Rigtig fin hue! Men hvordan har du syet den sammen? Bliver den ikke til et slags rør, hvis man bare syr dn lige sammen?
  Mvh
  Charlotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak :)
   Jo det bliver et rør. Jeg tog snoren, til at sy sammen med, ind og ud langs den ene "rør-ende" hele vejen rundt og strammede til, så hullet i den ende så at sige blev snøret ind som en løkke der strammes til. Herefter syede jeg frem og tilbage i indsnøringen for at lukke den helt tæt. Det er egentlig meget simpelt, men lidt vanskeligt at forklare, jeg håber det giver mening :)
   vh avi

   Slet
 2. Aha. Jo tak, det giver mening. Tusind tak for svar :-)

  SvarSlet
 3. Den er super fin din hue og resten af bloggen...har tilmeldt mig som fastlæser :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ih hvor hyggeligt, dejligt du har lyst til at følge med. Og tusind tak for rosen :)

   Slet
 4. Ah det var lige det jeg ledte efter.
  Vil hækle en hue til kæresten og din model er lige i øjet:-)
  Hvilken str hæklenål har du brugt?!

  SvarSlet
  Svar
  1. Fedt at høre :) jeg har brugt hæklenål nr 4.

   Slet
  2. Godmorgen
   Super -Tak for hurtigt svar. Så vil jeg igang med den på en Togtur idag:-)

   Slet
 5. Hejsa, så faldt jeg også over din hue :) Jeg vil gerne lave den til min nevø på snart 5 år. Men jeg forstår ikke helt. Hækler du 60 luftmasker eller så det passer med 50 cm og så hæfter du det sammen så du har en cirkel. Og så laver du halvestangmasker? Og hvor mange laver du før du laver en i begge maskeled? :) Håber ikke jeg lyder alt for uvidende ;)

  SvarSlet
 6. Lige meget ;) Jeg har vist fattet det nu ;) tænkte lige på den forkerte led ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Catja
   Beklager det sene svar. Jeg håber du fandt ud af det og din nevø blev glad for huen :)
   Jeg har hæklet et langt rektangel som er 60 luftmasker langs den ene side og måler 50 cm langs den anden og har så syet det sammen til langt rør langs den side med 60 lm. Hvis den er til et barn, vil jeg nok lave lidt færre end 60 lm, evt. måle mig frem og selvfølgelig også måle mig frem til hovedomkredsen (som formentlig er mindre en 50 cm :) og så trække 10 cm fra, så den ikke bliver for løs, da huen kan give sig en del. Huen her er beregnet til en fuldvoksen mand.

   Mange venlige hilsner
   Avi

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...