torsdag den 1. november 2012

Space invaders i køkkenet!
Ja altså, de har egentlig invaderet køkkenet i et stykke tid, jeg har bare ikke lige fået taget mig sammen til at lave et indlæg, men nu er det her! Vi havde længe ønsket os et stykke lidt anderledes flisevæg over komfuret og har begge en svaghed for de sprøde gamle pixel-figurer, så nu skulle det være. Vi ville egentlig gerne have lavet det i nogle farver - alt lige fra orange, til mint og beige har været i tankerne - men så var der lige et godt tilbud i Silvan og en ledig weekend, så det blev sort/hvid. Herunder lidt billeder af, hvordan vi "samlede" mosaikken


Mosaikken købte vi i ark, hvor den er fæstnet til et trådnet. Det gør det lidt nemmere at arbejde med. Vi begyndte med at måle op og klippe til, så vi havde det færdige areal at arbejde med. Derefter målte vi op på ternet papir og klippede miniature-figurer ud, så vi kunne rykke rundt på dem ubesværet, indtil vi havde fundet det motiv vi godt kunne lide. Herefter klippede vi hvide firkanter ud, som svarede til en mosaikflises størrelse og lagde motivet på mosaikkenMed hvid kridt aftegnedes motivet på mosaikken.Herefter klippede vi de markerede fliser ud med en lille saks. Min anden halvdel har et fantastisk lille multiværktøj med alle mulige smarte dimser i, og minsandten om der ikke også var en lille saks perfekt til formålet.
Figurerne blev også klippet ud i hvid, dem havde vi markeret på bagsiden med mørk tusch.Der lægges op og tjekkes efter, om det hele passer sammen, og hvert ark får et lille klistermærke med nummer.

Herefter lagde vi fliser og grej klar og gik i gang med at sætte mosaikken op på væggen.
Mørtelmassen er påført - den tørrer inden for en ½ time, så nåede ikke at tage billeder af massen på væggen, inden mosaikken blev sat på - og mosaikken var lige til at sætte op. Fik lige forvildet mit hoved ind på billedet, der tjekkes koncentreret efter, om alting sidder som det skal.


 

Så påførte vi fugemasse, pudsede det hele op og vupti dupti, små marsmænd er klar til afværge sovsepletter, flyvende kartofler (ja vi oplevede en stakkels brunkartoffel hoppe af panden med eksplosion til følge) og andet snask Ü

Vi fortryder lidt, at vi ikke valgte sort fugemasse, men det er svært at vurdere på forhånd, hvad der er pænest, og vi er nu også glade for resultatet alligevel.


2 kommentarer:

  1. Jeg ville næsten ønske at jeg havde brug for en stænkplade et sted - Super cool!

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...