tirsdag den 25. juni 2013

Nem, grov og lækker pizzabund




For det meste bliver brød og boller lavet på slump herhjemme, og den anden dag fik jeg forhutlet mig frem til denne pizzadej, som viste sig at blive virkelig god. Den fik en dejlig sprød skorpe og var blød og luftig indeni, og den tog kun 5 min at røre sammen, yay! Dejen passer ca. til en bradepande. Opskriften kommer her:

3 dl lunken vand
25 g gær eller en halv pose tørgær
1 spsk olivenolie
1 tsk salt
½ tsk sukker
3 dl fuldkornsmel (jeg bruger speltmel)
ca. 3 dl hvedemel

Opløs gæren i vandet og tilsæt olivenolie. Kom derefter salt og sukker i, og tilsæt melet lidt ad gangen (fuldkornsmelet først). Dejen skal stadig være klæg. Man kan evt. lade dejen hæve i 30 min., mens man forbereder fyldet, min dej hævede ca. 15-20 min. Herefter beklædes en bradepande med bagepapir, og dejen føres ud på bagepapiret med en grydeske. Dejen "smøres" ud til den ønskede tykkelse. Herefter påføres tomatsovs og fyld, og pizzaen bages i ovnen i ca. 15-20 min., eller til dejen er sprød.



Velbekomme Ü

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...